Obavijest

MO Hlapičina

msm-02.jpg   Mjesto Hlapičina nalazi se na sjeveru Međimurske županije, kod same granice sa Republikom Slovenijom, između grada Murskog Središća i mjesta Sv. Martin na Muri. Hlapičina je udaljena 3.5 Km od Murskog Središća i oko 20 Km od grada Čakovca, sjedišta Međimurske županije. Hlapičina spada u Grad Mursko Središće i župu Sv. Martin na Muri. Mjesto ima oko 220 kućanstava i 678 stanovnika.

         crkva_hlapicina.jpgU mjestu se nalazi područna škola Osnovne škole Musko Središće te nova crkva posvečena Sv. Ani. Crkvu su mještani započeli graditi 1990. godine dobrovoljnim prilozima. Još je potrebno izvesti nekoliko sitnijih radova u unutrašnjosti crkve. U sklopu crkve aktivno djeluje i crkveni zbor od 1997. godine. Od organizacija u mjestu djeluje DVD Hlapičina i nogometni klub “NK Mura”.U Hlapičini se također nalaze ostaci Novih Dvora, plemićkog imanja iz 16. stoljeća čiji su prvi vlasnici bili Zrinski, a posljednji grofovi Feitetić.

        Mjesto pruža sve potrebne sadržaje za miran i ugodan život izvan gradske vreve a opet dovoljno blizu Murskom Sredičću, Čakovcu, Lendavi u Republici Sloveniji, Mađarskoj ili Austriji, tako da mještani mogu vrlo lako zadovoljti sve njihove potrebe za izlascima, radnim mjestima, školovanjem ili shopingom.

VMO HLAPIČINA
Stojko Dragutin (predsjednik)

Hlapičina 84
sl. 0997370773

Bašnec Leonard

Hlapičina 108

Vinko Marko

Hlapičina 17
098553315, 573-250

Jambrošić Ivan

Hlapičina 232

Peras Vladimir Hlapičina 58